Palaute kehittää

Kuten KivaQ-kyselyyn tutustuneet varmasti ovat huomanneet niin uskon periaatteeseen ”keep it simple”. Se ei suinkaan tarkoita sitä, että jättäisin asioita tekemätta vaan sitä etten tee niistä turhan monimutkaisia. Tätä periaatetta sovellan myös kun pyydän palautetta.

Palaute on oleellinen apu oman toiminnan kehittämisessä. Kannatan nimetöntä lyhyttä, kirjallista palautetta. Täytyy kuitenkin muistaa, että tietty aktiviteetti ei välttämättä ole kaikkien mieleen. Ei kannata masentua vaikka isohkon ryhmän yhdeltä henkilöltä tulisikin huono palaute, mikäli muiden ryhmäläisten palaute on hyvä. Huonoon palautteeseen kannattaa siis suhtautua asiallisesti ja pohtia onko omassa toiminnassa korjaamisen varaa vai onko aihe vain sopimaton juuri tälle henkilölle.

KivaQ-workshopin palautelomake on erittäin lyhyt ja saamme yleensä jokaiselta ryhmän jäseneltä palautteen. Melko suuri osa kirjoittaa tekstiä myös avoimeen kysymykseen. Näin annamme halukkaille mahdollisuuden myös hieman pidempään ja yksityiskohtaisempaan palautteeseen.