KivaQ Uutiskirje, kesäkuu 2020

Hyvät KivaQ fasilitaattorit sekä KivaQ:n kyselyjen käyttäjät ja niistä kiinnostuneet,

Kesäkuu muuttuu piakkoin heinäkuuksi, ja monet siivoavat työpöytänsä ennen lomia. Ajatukset ja tuntemukset voivat olla aika erilaisia. Tämä kevät pitää sisällään monta eri työpaikkakertomusta ja ihmiskokemusta, riippuen toimialasta, iästä, elämäntilanteesta jne. Yhteistä meille kaikille on kai kuitenkin se, että fyysistä etäisyyttä olemme kaikki yrittäneet pitää.

Kun KivaQ:n kaikki F2F tilaisuudet peruttiin, saimme enemmän aikaa kehittämiselle, josta varmasti on hyötyä tulevaisuudessa. Olemme osittain pystyneet jatkamaan toimintaamme etäyhteydellä, etenkin työnohjaukset ovat sujuneet hyvin. Odotamme syksyä ja pian näemme mitä se tuo tullessaan.

Tässä Uutiskirjeessä kerromme lyhyesti mitä on ajankohtaista KivaQ:ssa:

  1. KivaQ kyselyn uusista toiminnoista

  2. Katso tänne HR-ammattilainen, työhyvinvoinnin konsultti tai esimies ja vastaa nopeaan kyselyyn!

  3. KivaQ tutkii Singaporen markkinoita

  4. KivaQ arjessa: Työhyvinvointikonsultti Mirja Ulmanen otti KivaQ:n Covid-19 kyselyn käyttöön

 

1.KivaQ kyselyn uusi toiminta

Applikaatiopäivityksen yhteydessä julkistimme uuden toimialavertailuaineiston: ”Sähkö-, kaasu-, ja lämpöhuolto, jäähdytysliiketoiminta”.

2. Hei esimies, henkilöstövastaava tai sinä, joka teet töitä työhyvinvoinnin parissa tavalla tai toisella.

Haluatko tietää miten kollegasi ympäri Suomea ovat voineet ja toimineet pandemiakevään aikana? Voisitko ystävällisesti vastata viiteen kysymykseen (paina linkki) ja auttaa meitä kartoittamaan nykyhetkeä ja työhyvinvoinnin tilaa organisaatioissa ja yrityksissä? Jaamme yleiskatsauksen tuloksesta KivaQ:n LinkedIn sivuilla sekä kotisivuillamme www.kivaq.fi. Kysely on nimetön ja auki 15.8.2020 saakka. Kiitos etukäteen osallistumisesta.

3. KivaQ Singaporeessa 16.9.2020

KivaQ:n manager Markus osallistuu The Wellbeing @ Work Summit:iin syyskussa Singaporessa. Tilaisuudessa Markus pitää puheenvuoron otsikolla: Workplace Wellbeing as a Profitable Investment KivaQ tutustuu parhaillaan markkinaan Singaporessa ja kartoittaa eri yhteistyömahdollisuuksia.

4. KivaQ Arjessa: Työhyvinvointikonsultti Mirja Ulmanen otti KivaQ:n Covid-19 kyselyn käyttöön

Mirja on yksi heistä, joka tilasi KivaQ:n uuden Covid-19 kyselyn keväällä. Tässä hän lyhyesti kertoo projektistaan.

Mirja toimii yrittäjänä työhyvinvointialalla. Kyseinen asiakas on kaksikielinen (eng /suo) IT-alan asiantuntijayritys. Myös tämän yrityksen henkilökunta siirtyi etätyöhön pandemian takia, jolloin päätettiin, että työhyvinvointia olisi tärkeä seurata. Yrityksen toimitusjohtaja otti heti kopin projektista ja ymmärsi, että on hyvä, että ulkopuolinen kysyy henkilöstön kokemuksista, ja että työntekijät mahdollisesti myös avautuvat enemmän.

Kyselyn tuloksista selvisi mm, että yrityksestä, löytyy kaksi eri ryhmää. Ensimmäinen ryhmä arvostaa kovasti etätyötä ja nämä henkilöt kokivat etätyön hyvin positiivisena, kun taas toinen ryhmä haluaa päästä mahdollisimman pian ihmisten ilmoille. He arvostavat yhdessä työskentelyä, viihtyisää toimistoympäristöä ja että on mahdollisuus kohdata työtoverit kasvotusten epäselvän tai puuttuvan videokasvon sijasta. Kyselytuloksen valmistuttua alkaa varsinainen työskentelyvaihe, ja Mirja aloittaa työpajatyöskentelyn henkilöstön kanssa syksyllä. Hän mainitsee, että työhyvinvointi on työpajan kattoteema, mutta tärkeät aiheet ovat etätyökuviot, palaverikulttuuri (etä/f2f), pelisäännöt jne. Keskeinen teema on myös työpaikan kulttuurin kehittäminen työkuvioiden muuttuessa kevään jälkeen.

Yrityksen toimitusjohtaja on hyvin tyytyväinen ja kokee, että on saanut paljon hyvää ja tärkeää taustatietoa kehittämistoimintaa ajatellen. Myös yksilöllisiä corona -keskusteluja on päätetty pitää kaikkien työntekijöiden kanssa.

 

Voikaa hyvin ja nauttikaa kesästä

Saaristoterveisin,

KivaQ tiimi (Sabina, Markus ja Ove)